Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Chailly az új Scala-zeneigazgató

Címkék: chailly, barenboim, scala2015. január 1-jétől az olasz Riccardo Chailly a Milánói Scala főzeneigazgatója. Nemcsak új karmestere, hanem új intendánsa is lesz a neves intézménynek: 2014-ben Alexander Pereira vezeti a házat. December 10-én a milánói polgármester, Giuliano Pisapia jelentette be a változást, mely nem volt igazi meglepetés, hiszen Chailly-ról, mint Barenboim legesélyesebb utódjáról beszéltek már hetek óta.


A nap idézete

Címkék: Martha Argerich, Daniel Barenboim

"Gondolom, nagyon nehezen tudták megérteni. Borzalmas dolgokat műveltem, csak azért, hogy ne kelljen játszani. Azt mondták nekem, ha vízes itatós papírt teszek a cipőmbe, lázam lesz. Ezért gyakran bezárkóztam a fürdőszobába és vizet öntöttem a cipőmbe. Amikor pedig szüleim estélyt adtak, az asztal alá bújtam. Ezeken a zenei összejöveteleken részt vett Daniel Barenboim is, de ő nagyon szeretett ilyen alkalmakkor játszani. Én utáltam. Általában az asztal alatt találkoztunk."

Martha Argerich, 1979

Martha Argerich (fotó: Klaus Rudolph / opernmagazin.de


Kotta nélkül

Kotta nélkül játszik az, aki betéve tudja a darabot. Kotta nélkül játszik az, aki abban a pillanatban találja ki a darabot. És kotta nélkül szeretnénk mi is játszani: könnyedén, néha improvizálva vagy éppen "nyakkendősen" írni a klasszikus zenéről. Hír, beszámoló, kritika, interjú és egyéb - a közmédia klasszikus zenével foglalkozó műsorainak háttéranyaga.

Facebook